Uniunea practicienilor de medicina alternativa detine ,,Ordinul Practicienilor de medicina complementara si alternativa din ROMANIA,, si,, MARCA INREGISTRATA A ACESTUIA,, , toate drepturile pe care le ofera legea 118/2007 apartin UPMCA - singura organizatie profesionala a practicienilor de medicina alternativa din Romania
 
UPMCA detine marca inregistrata si pentru Uniunea practicienilor de medicina alternativa , ca urmare nici o entitate fizica sau juridica nu poate folosi cuvintele , nu poate organiza cursuri pe medicina alternativa ,nu poate da avize fara acordul UPMCA . 
 
1 .Pentru Autorizarea practicienilor de medicina alternativa
aviz                                                       
 
 
 
 
  
Ordinul practicienilor din Romania este detinut de catre UPMCA iar formarea profesionala se desfasoara conform cu reglementarile UPMCA.
Prin avizul primit pentru libera practica veti fi inscrisi in REGISTRUL UNIC  AL  PRACTICIENILOR DE MEDICINA COMPLEMENTARA si ALTERNATIVA , avand dreptul la stampila si semnatura pentru tratamentele alternative propuse si raspunzand penru eventualele daune aduse pacientilor.
Profesionistii avizati pentru libera practica sunt obligati sa tina un registru al tuturor pacientilor care ii acceseaza serviciile alternative , sa noteze toate tratamentele recomandate acestora si sa aiba acordul fiecarui pacient pentru tratament.
 Pentru avizare, UPMCA are comisii specializate pentru fiecare ramura conduse de specialisti de renume din domeniu care vor analiza documentele depuse , vor lua in calcul cursurile efectuate si formatorii la cares s-au efectuat cursurile si vor trimite avizul.
 Pentru obtinerea avizului de LIBERA PRACTICA, prima etapa este efectuarea Cursului de TEHNICIAN  NUTRITIONIST ,intrucat orice vindecare incepe cu o alimentatie corecta si reprezinta prima etapa in formarea unui practician de medicina complementara si alternativa.
 

Pentru obtinerea avizului de libera practica  si respectiv aderarea la ORDINUL PRACTICIENILOR  UPMCA se depun pe mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. urmatoarele acte :

  • pozele diplomelor ce indica pregatirea specifica (minim obligatoriu tehnician nutritionist calificare 1080h )
  •  document identitate CI
  •  poza taxei de aderare/avizare -520ron/2ani pentru terapeuti si 1120ron/2 ani pentru medici 
  • formularul de aderare/avizare.

Avizul de libera practica se elibereaza cu valabilitate 2 ani ,dupa care se reiinoieste .

Documente necesare avizarii pentru FORMATORI :

  • - suport curs (format electronic)
  • - CV traineri
  • -fisa de autoevaluare 

 Asociatia Internationala Masterclass - www.masterclass.ro este singurul formator agreat UPMCA pentru cursul de tehnician nutritionist care si-a depus documentele necesare pentru recunostere si evaluare  si a fost acceptat de catre comisiile de specialitate.

Presedinte Comisie de avizare :

prof. Dr. Veronica Mitescu

 

2. Pentru Autorizarea practicienilor asociati : - Masaj terapeutic

  Descarca document aderare

  Descarca document avizare

  Descarca document reavizare 

Pentru REAVIZARE  se completeaza documentul avizare si se scrie REAVIZARE si codul pe care il detineti 

 - Se trimit documentele :

  •     CI ,
  •     act de studiu masaj - tehnician maseur ,
  •     sau scoala postliceala masaj